torstai 9. helmikuuta 2012

Lehmien kimppamatkat ja muut elimet

Minä olen nyt päättänyt parantua. Ei enää päivääkään itkua, tuskaa tai murhetta peilien takia. On sitä oikeasti tärkeämpiäkin asioita. Viikko Lahdessa omalla lomalla avasi tosiaan silmäni. Viikko erossa kaikista rasittavista ja energiasyöpöistä ihmisistä.

Jos minä jotain inhoan niin sitä, että koko ajan joutuu olemaan "valmiustilassa"; miettimään mitä sanoo, ettei lipsauta jotain levittämistä kestämätöntä tai joudu varomaan sarkasmia, ettei kukaan vahingossakaan ota itseensä. Enkä minä jaksa olla kontrolloimassa tekemisiäni tai sanomisiani. Milloin joku suuttuu tai joku alkaa levittelemään ja juoruamaan jostain, minkä en edes ajatellut olevan juoruilun arvoista. Se on loppujen lopuksi hirrrveen raskasta. (niin kuin se eräs putouksen täti sanois.)

Mutta Lahdessa oli mahtavaa. Pitää jatkossakin keskittää jatkossakin energia ihmisiin, jotka antavat sitä myös takaisin. Sellaisiin ihmisiin, joiden ei tarvitse pelätä levittävän arkaluontoisiakaan asioita tai ottavan ironiasta itseensä. Sellaisiin ihmisiin, jotka haluavat myös jakaa salaisuutensa ja muistavat joka kerta ironisoida yhdennäköisyyttäni isabella holmiin...

Minä olen ihan oikeasti päättänyt uskoa herra lääkäri nro 2:n määräämään voiteeseen, ja toistaiseksi se näyttää jopa tehonneen. Tai sitten minä vain kuvittelen, mutta niin kauan kuin vaikka edes kuvittelen näyttäväni  vähemmän aasinperseeltä tai muilta elimiltä kuin yleensä, pitäisi kai olla tyytyväinen tulokseen. Usein tulokset näkyvätkin muutaman viikon käytön jälkeen.

Seuraava tavoite voisi olla päästä eroon rasittavista ihmisistä. Tuntuu, että mitä tahansa sitä tekee tai sanoo, niin heti ollaan puhumassa sitä kuulua p:tä tilaisuuden tullen. Puukotetaan selkään ja kasvotusten esitetään mukavaa ja ymmätäväistä. Heti kun selkä kääntyy, alkaa kritiikki milloin mistäkin: kuka se mies maarenin facbook-kuvassa oli, ootko sä huomannut että sen iho on nykyään tosi huono, se juo nykyään tosi paljon (mikä ei edelleenkään ole totta, mutta minkäs teet?), sen työt on jotenki hämärät ja musta tuntuu ettei se nyt kerro ihan kaikkea. 


Onko musta mukavaa kuunnella kommentteja mun ihostani? Onko minusta mukavaa, että puolitutuille spekuloidaan heille kuulumattomia asioita ja levitellään juttuja. Onko heidän asiansa kysellä, kuka profiilikuvassani on, onko heidän asiansa kritisoida vapaa-aikaani? Onko minusta mukavaa uupua uteluista, sitten kuulla utelut ja spekulaatiot asioistani muiden ihmisten kanssa, jotka eivät hekään tiedä mitään, ja onko minusta mukavaa, että kohta he kaikki kyttäävät ihoni kuntoa, kyyläävät miespuolisia facebook-kavereitani miettien minkälaisessa suhteessa heidän kanssaan olen, ja onko minusta mukava kuulla vedonlyöntituloksia ja x-tinan humoristisia (=vittuilevia) galluppeja aiheesta montaako miestä maaren pyöritti lahden tivolissa ja joiko hän tequilan vai gintonicin koska siideriä tai olutta se diivahan ei juo, vain drinkkejä, ja kuulla ivallista kuittailua rivien välistä viikonlopunviettotavoistani vaikkei kukaan heistä edes lopulta tiedä, missä minä olen viikonloppuni viettänyt, kenen seurassa ja miten.

Sen sijaan he, uteliaiden lehmien ry, tekevät kimppamatkan, varsinaisen keihäsmatkan facebook-sivuilleni suorana ilman välilaskuja x-tinan profiilista. Sieltä jatkolennoille sitten koskaan kuviini merkittyjen mieshenkilöiden profiileihin ja spekulaatioihin. Joillakin vain näyttää olevan ongelmia sen tajuamisessa, ettei kaikki tosiaankaan löydy aina facebookista (tai edes googlesta). Ja vaikka jotain löytyisikin, siihen tarvitaan silti oikeat ihmiset kertomaan, mikä on minkäkin kuvan tai jutun tausta. Mikään kun ei ole niin yksiselitteistä.

Yksikään miespuolinen tuttuni ei ole enää turvassa. Epäilisivät varmaan veljeäkin tivolista bongaamakseni hoidoksi..Hitto. Meistähän taitaa olla jopa kuva siellä. Istutaan peräti vierekkäin penkillä, olikohan niinkin kauheaa kuin veljeni käsivarsi olallani, serkun ylioppilasjuhlissa pari vuotta sitten. Siispä, spekulaatioiden uutuuskohde; insestimaarenin isoveli ja niiden serkun puutarhapenkki. Suorat lennot Jyväskylästä, Kuopiosta ja Tampereelta alkaen 499! Varaa heti omasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti